El govern de les Illes Balears deixa l’Institut Ramon Llull

Ahir vam saber la trista notícia, que ve a afegir-se a les moltes altres notícies tristes que ens arriben massa sovint de les Illes Balears, originades totes elles en el si del govern del Partit Popular Balear.
Es tracta de la decisió presa pel president de les Illes de deixar d’oferir finançament, és a dir, suport econòmic i institucional, a l’Institut Ramon Llull. Oficialment diuen que ho fan per raons d’estratègia econòmica i que prefereixen representar el català amb mitjans propis. El president balear diu que està radicalment en contra de la idea de Països Catalans i que, essent-ne l’IRL un representant, no volen tenir-hi res a veure. Notícia trista que està en consonància amb la nefasta política lingüística que promouen des del govern balear. Les decisions adoptades pel govern balear fan pensar que la representació internacional de la cultura i la llengua des de les Balears serà minsa i, en tot cas, encaminada a separar-la en tot el que es pugui, d’allò que sigui “català”.
Si mirem els que manen al País Valencià, si mirem el que està passant a Aragó també amb la ridiculesa d’algunes decisions recents en matèria de política lingüística, si mirem aquesta gent que mana a les Illes Balears, cal confiar que la iniciativa popular sàpiga trobar forces per resistir. I que els catalans sàpiguen trobar, amb aquestes iniciatives, maneres eficaces i constructives d’ajudar-los per tal que el seny perdut retorni aviat. Una lluita difícil que ens compromet a tots.

20121107-150037.jpg

Anuncis

Posted on 7 Novembre 2012, in PAÏSOS CATALANS and tagged , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: