Activitat 3: Postres catalans – Els Carquinyolis

Això és una meravella! Els Carquinyolis són galetes no gaire dolces i són semblants als “Cantuccini” italians. Us aconsello mullar-los en cafè, així m’agraden encara més!
I així és com es fan:

INGREDIENTS:
• 250g de sucre
• 2 ous
• 400g de farina
• 150g d’avellanes (també poden ser ametlles)
• 8g de llevat químic
• Suc d’una llimona
• Pell de llimona
• Una mica de canyella
• Una mica de vainilla
• Un pessic de sal

PREPARACIÓ:
Tirem els dos ous i el sucre en un bol i ho remenem bé amb un batedor durant un minut.
A continuació afegim el llevat, el pessic de sal, la farina, el polsim de canyella i el de vainilla, la pell de llimona i el suc.
Ara ho remenem tot amb les mans, treballarem la massa fins que es desengantxi del bol (si és necessari, hi podem afegir una mica d’aigua).
Per últim afegim les avellanes i amassem fins que quedin dins la massa.
Quan ja tenim llesta la massa la dividim en dos i allarguem cada tros com si fos una barra de pa.
Després i tirem sucre per sobre i cap al forn uns 15 minuts a 180ºC.
Quan veiem que les barres s’esquerden, les treiem del forn i n’agafem una. Aquesta l’anem tallant, amb un ganivet, en trossos una mica esbiaixats. A continuació fem el mateix amb l’altra barra.
Quan ja estiguin tallats, tornem a posar els carquinyolis al forn, aquesta vegada entre 10-15 minuts a 180ºC, més o menys fins que es tornin daurats.
Un cop trets del forn s’han de deixar refredar una mica i ja estaran llestos per menjar!

(Trobat en: http://www.elspostrescatalans.cat)

Anuncis

Posted on 29 Octubre 2012, in CLAR I CATALÀ and tagged . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: