Noia a la finestra

En el quadre “Noia a la finestra” de Dalí es pot veure una dona mirant una cala al mar a través d’una finestra. La dona és la germana petita de Dalí, quan tenia 17 anys. Al fons del quadre es pot veure la costa, una platja petita i un bosc. També hi ha una muralla i una casa que es reflexa en el vidre de la finestra. Davant la platja hi ha un veler de color blanc. El mar sembla tranquil amb onades petites i s’hi poden veure els reflexos dels núvols blancs del cel.

La noia té el cabell negre. Porta les sabates blanques i una faldilla i una camisa, ambdues també de color blanc però amb ratlles blaves. La dona sembla pensativa i relaxada, i com té el cap girat, sembla que estigui mirant l’edifici que només es pot veure com un reflex en el vidre de la finestra.

De la casa on és la noia no es pot veure molt: El terra és de fusta de color marró i la paret de color gris. Al costat de la finestra hi ha dues cortines, també, com la roba de la dona, de color blanc amb ratlles blaves. A l’esquerra de l’ampit de la finestra hi ha un mocador de tela blanca.

En aquest quadre, pintat amb oli sobre tela, Dalí mostra d’una forma impressionant l’ús de les ombres per a donar-hi profunditat i crear un sentit realista.

Anuncis

Posted on 26 Juny 2012, in CLAR I CATALÀ and tagged . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: